Wie zijn wij?

Willie - Jan van de Goorbergh:

Ik ben Willie-Jan vd Goorbergh geboren op 19 november 1983. Vanaf 2007 getrouwd met Suzanne vd Goorbergh en samen hebben wij 2 prachtige dochters Manouk en Livy.

 

Het duiven virus heb ik mogen erven van mijn opa waar ik een tijdje samen mee heb gespeeld. In 2006 kocht ik mijn huidige woning en na het opknappen van ons huis werd de eerste hand geslagen met het bouwen van een duiven hok op eigen adres. In 2008 is er een start gemaakt met de jonge duiven wat gelijk vrij aardig verliep met een aantal mooie kop prijzen en een 1e aangewezen kampioenschap in Brabant Noord.

 

Echter tikte de biologische klok ook door en werd er een mooi gezin gesticht. Een jong gezin vergt veel aandacht en omdat ik een persoon ben die altijd ergens het uiterste uit wilt halen werd er gekeken hoe we op duiven gebied dit geen op konden vangen.

Al snel werden de pijlen gericht op de overnacht vluchten , dit omdat deze vluchten een 3 maanden intensive aandacht vereisen en er daarna meer ruimte en tijd is voor gezin e.d . Na een paar jaar zelf op de overnacht te hebben gevlogen met een aantal mooie successen ( 4e npo Bergerac , 2e npo Dax) werd de keuze gemaakt om met Frank Zwiers een combinatie te gaan vormen. Zo geschiede en vanaf 2014 was het Comb Zwiers vd Goorbergh. Bij mij waren de kwekers gehuisvest en bij Frank de vliegers. Verder werden de plannen en ideeen samen besproken. Vele successen volgende.

Eind 2014 ontstond het idee om toch weer wat actiever te gaan worden op eigen adres in de vorm van het spel met de jonge duiven en met de oude de focus gericht op de dagfond. In 2015 is op eigen adres onder de naam van mijn vrouw S vd Goorbergh een start gemaakt met de jonge duiven en na een succesvol seizoen werd er een evaluatie gemaakt. Hieruit kwam na voren dat het spel op eigen adres in combinatie met de samen werking met Frank op langer termijn problemen op zou gaan leveren in de vorm van ruimte gebrek en uitbouwen van het kweekhok. In 2016 is besloten om zelf verder te gaan onder eigen naam. WJ vd Goorbergh. 

Ondertussen ontmoeten ik Paul Couwenberg. Paul werkt voor hetzelfde bedrijf als mij. En wij raakte aan de praat over de duivensport. Paul was al reeds jaren uit de sport verdwenen. Maar de passie voor duiven zat er nog steeds. Na vele gesprekken, kwam Paul eens kijken bij de duiven en kreeg "Suus:  in zijn handen. Hij was gelijk verkocht en wilde graag weer actief worden in de duivensport. Eind 2016 werd besloten over te gaan tot Comb Goorbergh Couwenberg.

 

Paul Couwenberg:

Paul begon zijn duiven cariere in 1972 samen met zijn vader Bart Couwenberg . Zei vormde een combinatie tot 1984 in S, Hertogenbosch wat tevens de geboorte plaats is van Paul. Daarna werd er verhuisd naar Tilburg waar hij samen met Nico Wagener samen speelde van 1989 tot 1994. In 1996 werd toch weer terug gekeerd naar zijn geboorte plaats waar Paul een start maakte met de jonge duiven en dat hij met de jonge garde goed uit de voeten kan bewijst wel dat hij reeds in de jaren 80 hoge klasseringen had bij het WHZB klassement asduif jong. Een jaar later in 1997 wist Paul met 6 jaarlingen dagfond kampioen te worden en zette hiermee zijn stempel op de duivensport in S, Hertogenbosch.

 

Echter had Paul ook andere ambities namelijk het runnen van een eigen cafe. Aan deze ambities werd in 1998 gehoor gegeven en Paul wist de hand te leggen op een mooi cafe in Breda. Een andere tijd brak aan namelijk dat van een cafe eigenaar. En de duivensport raakte uit beeld. Maar zoals alle duivenliefhebbers wel weten is duivensport een virus en eenmaal in het bloed ben je verkocht. Want in 2015 ergens raakte Paul aan de praat op het werk met Willie-Jan vd Goorbergh over de duivensport. Op het werk waren de pauze voortaan gevuld met duiven praat. Na ruim een jaar verder te zijn begon het toch weer te kriebelen bij Paul , hij was langs geweest bij Willie-Jan om een aankomst van een vlucht mee te maken en eens naar de duiven te kijken en na super kweek duivin Suus in handen te hebben gehad begon de waakvlam in Paul weer vol te branden.

Ik ga weer met duiven beginnen waren de woorden van Paul en omdat gaande weg al was gebleken dat er een wonderbaarlijke klik en dezelfde visie en kijk op duiven was met Willie-Jan werd er besloten om de handen in een te slaan en was Comb vd Goorbergh & Couwenberg een feit.

Paul gaat zich volledig richten op het kweek gedeelte , bij hem zal een kweekhok komen van 5 meter 2 afdelingen van 2 meter plus een gang van 1 meter en bij Willie-Jan het vlieg gedeelte van totaal een kleine 7,5 meter.