"Suus" Stammoeder Comb. Goorbergh & Couwenberg Breda

 

Eind 2014 schafte wij "Suus" aan bij Henri vd Berg in IJsselmuiden. Henri was een bewezen dagfond coryfee en is/was in het bezit van een top stam met duiven. "Suus" komt uit zijn top koppel "Justin" x "Rosella" een kruising van de oude basis van vader Gerard gekruisd maal een rechtstreekse Koopman duivin uit niemand minder dan Amore! 

Gelijktijdig met "Suus" schaften wij ook "New Eva" aan. En Henri was zo gastvrij om de nestbroer van "New Eva" ( Hulk ) mee te leen te geven naar Breda. Ik koppelde deze "Hulk" x "Suus" op elkaar en een top kweekkoppel was geboren! 

Ongekend veel plezier hebben wij reeds gekend door nazaten van "Suus" met de "Hulk" maar ook zeker met andere doffers zoals onze andere stamduif "Casanova" 

De mooiste blijft nog altijd "Miss Unbelievable" zei bleek direct een witte raaf en wist als jong al een 7e NPO Gien te winnen. Als jaarling op haar eerste dagfond vlucht deed ze het nog eens dunnetjes over en won het hoogst haalbare 1e NPO Issoudun! 

Vele broertjes en zusjes wonnen daarna pure kop prijzen tot de dag van vandaag. Waaronder oa 9e NPO Limoges. Maar ook de nakweek bleek een schot in de roos en inmiddels hebben ook kleinkinderen van "Suus" vele vroege NPO en Provinciale kop prijzen verovert. 

De afgelopen 2 jaar zijn meerdere kinderen aan onze kweekstal toegevoegd die zelf top hebben gepresteerd en al geweldig nieuw geslacht hebben voort gebracht. De teller met 1e prijzen uit kinderen en kleinkinderen van "Suus" zijn ontelbaar geworden.

Nog altijd bouwen wij verder en de basis met ons "Suus" bloed word sterker en sterker!