Verkoop jonge van de vliegduiven.

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 15:08

Keuzes maken hoort bij het leven. Zo ook in onze duivensport. Soms kunnen 2 stappen terug later 4 stappen vooruit betekenen. Wij staan voor zo'n keuze, niet gemakkelijk maar wel noodzakelijk. Met maat Paul kampt de laatste tijd met veel fysieke ongemakken waardoor een volle inzet en verzorging van de duiven regelmatig wordt beïnvloed. Velen hebben wellicht kunnen lezen dat Paul op dit moment aan bed gekluisterd is, door een acute hernia. Daarbij stond ook nog een operatie gepland aan zijn hand voor het tunnel syndroom. Buiten deze acute problemen zijn er tevens nog andere fysieke ongemakken, echter ga ik de lezers hiermee niet belasten. 

De toekomst van onze duivensport zal dus anders ingericht moeten worden. Vele gesprekken en uitwisselen van gedachten heeft ons doen besluiten om vanaf 2021 op 1 adres te gaan spelen. Om verschillende redenen is dit het adres van Paul geworden. De kwekers zullen dan naar mijn adres worden verhuisd en het vlieg gebeuren zal plaatsvinden aan de Odilia van Salmstraat. 

Aanvankelijk was de insteek om aankomend seizoen nog volledig te vliegen op mijn adres oud en jong. Echter door de laatste omstandigheden m.b.t. Paul hebben wij in goed overleg besloten om aankomend seizoen enkel de oude te spelen op de magnoliastraat. De jongen van de kwekers worden dus bij Paul gespeend en gespeeld. Wij willen overzicht gaan creëren en het dusdanig weg zetten dat het te behappen is. Ik zal in het seizoen regelmatig bij Paul in gaan springen qua verzorging en met het jonge duiven spel. Om op deze manier toch ons niveau te kunnen behouden en wellicht te verbeteren. 

Jongen van de vliegers.

Omdat wij bovenstaande hebben besloten komen dadelijk de jongen van de vliegduiven beschikbaar. De vliegduiven zijn reeds gekoppeld. Op mijn adres op 6 februari en op het adres van Paul vandaag 12 februari.

Deze jonge uit onze vliegers bieden wij te koop aan tegen schappelijke prijzen. Om de kopers de gelegenheid te geven om er evt mee te vliegen. Alle jongen zijn uit kinderen van onze kweekduiven. Met top afstamming en bewezen lijnen in 1e of 2e generatie!

Totaal aantal beschikbare jonge van de vliegers is ongeveer 50a55 jonge duiven.

De volgende prijzen gaan wij hanteren uit de vliegduiven.

Prijs per jong: 75,-

Prijs per 5 jonge: 300,-

Prijs per 10 jonge: 600,-

Bij afname van meer jonge is de prijs onderling tegemoet te komen.

Uiteraard kan er vooraf bij ons jonge worden vastgelegd. Echter dient uiteraard het bevruchting proces en de groei van de jonge afgewacht te worden. 

Voor verdere vragen kunt u uiteraard contact op nemen met Willie-Jan van de Goorbergh. 

-

 

 


«   »