Voorbereidingen en toekomst perspectief

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 14:30

We zitten inmiddels eind januari en bij de meeste van ons is het seizoen in volle gang. Op social media is volop te zien dat er rondes jongen wordt gespeend en bij een enkel komen ze zelfs al buiten voor de eerste keer. Hier is gekozen om later te beginnen. De kwekers hebben reeds hun eerste verse eitjes gelegd en van de beste koppels zijn ze verlegd. Dit later aanvangen is op eigen hok dit jaar geen probleem. Enkel bij Paul op het hok komen er jongen van de kwekers en op het hok bij mij komen enkel jongen van de beste vliegers en beloftevolle vliegduiven. Deze stap is verkozen om op de eerste plaats natuurlijk te kijken wat er in de vliegduiven zit qua kweek waarde en zo weten we tevens welke lijnen er makkelijk goed doorkweken. Tevens is het idee om na dit seizoen weer op 1 adres te gaan vliegen. En waarschijnlijk komen dan bij Paul de vliegers en bij mij de kwekers. 

Dit is een lastige overweging. Maar in meerdere facetten van belang. 

Iedereen weet dat als je het hoogste haalbare wilt dat dit inspanning en tijd kost. Het komt niet aanwaaien en op hoog niveau presteren vergt voor mens en dier inzet, regelmaat, rust en reinheid! De spreekwoordelijke cirkel moet rond zijn. 

Gaandeweg worden bepaalde dingen inzichtelijk en duidelijk. Zo ook bij ons als combinatie. 

Zo kampt Paul regelmatig met fysieke ongemakken, waardoor hij met tijden even een stapje terug moet doen in verzorging en inzet richting onze duiven. Dit is uiteraard niet fijn als je op 2 adressen speelt en een vrij uitgebreide kweekploeg bezit. Ook ikzelf kan vaak niet de inzet behalen die nodig is om continu op hoog niveau te presteren. Gezin en werk in combinatie met een zeer gedreven persoonlijkheid is vaak moeilijk te combineren. 

Om dit op te vangen willen we samen op het adres van Paul het vlieggedeelte gaan beheren. Groot voordeel is dan dat we samen onze focus kunnen leggen op 1 vliegploeg. Ook willen we dan de volledige nadruk op de dagfond gaan leggen. Qua kweekbestand gaan we tevens fors terug van + 20 koppels kweek willen we terug naar ongeveer 12 koppels. Kortom een flinke verandering maar noodzakelijk om onze accommodatie op een juiste manier en met de juiste aandacht te kunnen laten groeien tot het niveau wat wij willen bereiken. 

Gezien de vele referenties behaald met onze duiven en de prestaties die op halve kracht worden geleverd op eigen hok, kunnen we met vertrouwen de toekomst tegemoet zien. De juiste duiven voor tot prestaties zijn aanwezig nu nog de spreekwoordelijke cirkel rond krijgen.

Ondertussen zijn we met de vliegploegen in volle voorbereiding op de kweek. De vliegers worden volgend weekend gekoppeld. Ze worden dus zo gekoppeld dat ze begin aanvang seizoen met grote jongen liggen. Begin aanvang seizoen plaatsen we even met een forse kanttekening, want natuurlijk is het corona virus nog altijd niet onder controle en is het nog maar de vraag of we in april daadwerkelijk van start gaat met onze duiven. Ik denk zelf dat we wederom geduld moeten hebben, en dat het medio mei wordt dat we weer groen licht krijgen. Net als vorig seizoen worden de oude duiven dus weer verduisterd tot we weten wanneer we echt los mogen. 

Binnenkort een leuke update van de vliegploeg. Met een overzicht van de vliegkoppels waar wij jongen van kweken.

Fijne zondag!

Groetjes 

Combinatie Goorbergh & Couwenberg


«   »