Basis lijn "Suus"

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 10:53

Als je in 2015 de start maakt met de jonge duiven, dan is het altijd hopen dat je goed begint. Niet onbelangrijk is dan dat je duiven bijhaalt die geschikt zijn en waar je mee voor de dag kunt komen. Of dit lukt is altijd afwachten en veel kweken en testen. Mijn eerste 2 duiven die werden aangeschaft waren "Suus" en "New Eva" beide uitgegroeid tot 2 kanjers van kweek duivinnen. Beide zijn moeder en grootmoeder van meerdere top 10 NPO noteringen en vroege provinciale duiven. 

"Suus" groeide de afgelopen jaren uit tot onze absolute nr 1 stamduivin! Al direct de eerste jonge waren van hoog niveau zoals een "Miss Unbelievable" die als jong 7e NPO en 11e Nat won op Gien. Het jaar erop deed ze er nog een schepje bovenop en won op haar allereerste dagfond vlucht vanuit Issoudun de 1e NPO met 1160 meter per minuut. 

Dat dit geen eenmalig kweek resultaat was bleek al vrij snel. Want ook haar nest broer "Bjorn" wist zich steeds van voren te melden en werd oa 5e asduif. De jaren erna werden er nog veel meer toppers geboren uit "Suus" . De match met de "Hulk" was een voltreffer. Meeredere teletekst noteringen plus een geweldige na-kweek zijn er uit de koppeling "Hulk" x "Suus" voortgekomen. De "Hulk" was te leen van Henri vd Berg. Waar tevens "Suus" en "New Eva" ook werden aangeschaft. "New Eva" is de volle nest zus van de "Hulk".

Anno 2020 zitten inmiddels 7 kinderen van deze koppeling op de kweek. Al deze kinderen hebben of top gevlogen of top gekweekt tot op heden. 

Een aantal top kinderen zijn:

"Miss Unbelievable" 1e NPO Issoudun 7e NPO Gien

"Mr Unbelievable" 9e NPO Limoges 

"Thor" vader van oa: 5e NPO La Souterraine 

"Medusa" moeder van oa: 10e NPO Issoudun 

Niet alleen op eigen hok is de "Suus" en waardevolle lijn. Ook op andere hokken in Nederland en Belgie worden er top uitslagen behaald met nazaten van deze super duivin.

 


«   »