7 februari 2022

Kweek 2022

De donkere dagen zijn weer voorbij en langzaam aan begint de lente inzicht te komen. Ook als liefhebber begin je stilaan te ontwaken en gaan de kriebels weer komen richting het nieuwe seizoen. Net na de kerst zijn hier de vliegers gekoppeld en inmiddels liggen de schalen weer vol met nieuwe beloftes voor 2022. Op mijn adres Goorbergh & Couwenberg dus, zullen een 55 tal jonge komen te zitten. En de bedoeling is om er dit jaar eens serieus werk van te maken om met de jonge duiven aan te kunnen haken. Dit is altijd een dun draadje, want kinderziektes en verliezen liggen altijd op de loer. Ook de platte daken bemoeilijken hier het spel. Zaak dus om jong te beginnen en er echt mee bezig te zijn om de jonge naar mijn hand te zetten. Alleen dan maak je hier kans op vroeg binnenkomen en mooie noteringen. 

Met de oude zijn wij op mijn adres fors terug gegaan in aantal. 12 koppels totaal weduwschap zitten te wachten op een nieuw seizoen. Om de overzicht te kunnen houden en ook de aandacht richting de jonge te kunnen behouden is hiervoor gekozen. Tevens wordt je op deze manier gedwongen de lat qua niveau hoog te leggen. Niet kwantiteit maar kwaliteit hopen we hiermee te behalen om de tegenstand te kunnen bieden aan de concurrentie. Dat onze duiven er toe instaat zijn weten we uit ervaring, na een prachtig seizoen met de jonge. Aan ons om deze cirkel rond te krijgen en te houden.

 

Lees meer »
14 september 2021
29 augustus 2021
21 juni 2021

8e NPO Montlucon

Afgelopen week stond de dagfond vlucht vanuit Montlucon op het programma. Op onze hokken zetten wij een prachtige prestatie neer. 

NPO Montlucon 8e-30e-87e-168e-178e tegen 2.831 duiven.

Nationaal sector 1A 9e-43e-92e-181e-194e tegen 4.506 duiven.

Onze eerste duif is een jaarling uit "Rambo" x "Selene" Gr ouders zijn:  "De Biesmans" x "New Eva" "Casanova" x "Cleopatra"

Onze tweede duif is een jaarling uit "Bjorn" x "Contessa" Gr ouders zijn: "Hulk" x "Suus" x "Casanova" x "Miss Unbelievable"

 

Lees meer »
9 mei 2021

Aankomsten Pontoise 8-5-2021

De weergoden willen nog niet goed meewerken een storing gooide roet in het eten voor een vroege lossing. Het duurde tot laat in de middag voor onze duiven in Pontoise de vrijheid kregen om terug huiswaarts te keren. De duiven tikte snelheden van dik boven de 120km per uur aan! 

Veel kijk plezier met de aankomsten van Pontoise goed voor een 1e + 2e in de club tegen 521 duiven.

Lees meer »
5 mei 2021
2 mei 2021

Klein kind Thor x Mary Ann 3e Peronne 2.796

Afgelopen week wederom mooi bericht op referentie gebied. Dit keer uit Capelle a/d IJssel. William en Harry Blaak pakken een prachtige 3e prijs op Peronne tegen 2.796 duiven. Gekweekt uit een dochter van Thor x Mary Ann. Dat het Thor x Mary Ann weer bleek te zijn was wel duidelijk. Want ook op eigen hok hadden we uit dit koppel voorop.

William en Harry van harte gefeliciteerd!

Lees meer »
18 april 2021

Kleinkind Casanova x Suus 8e Duffel 4845 duiven

Het seizoen is begonnen en direct met een mooi vluchtje. Prachtig weer en een wind tegen! Bij de Comb K. Post & Zn lieten de duiven gelijk hun kwaliteit zien en ze maakte een prachtige uitslag. Voorop hadden ze de 581 uit "Unique" gekweekt. "Unique" is een volle Goorbergh & Couwenberg duivin uit "Casanova" x "Suus". 

Dit duifje vloog de 8e tegen 4845 duiven tevens 19e van 8110 duiven. Ook het nestmaatje van de 581 zat er goed bij. de 582 was goed voor de 54e tegen 4845 duiven en 98e tegen 8110 duiven. 

Super mooi en gefeliciteerd namens ons aan de mannen van Post!

 

Lees meer »
4 april 2021

Aankomsten Duffel oefenvlucht 3-4-2021

In deze tijd van onzekerheid en blijvende besmettingen, kwam het wat onverwacht. Maar gisteren mochten we een start maken van het nieuwe seizoen. De oefenvlucht vanuit Duffel werd gelost om 10:15 met redelijk mooi open weer. Enkel de temperatuur was wat aan de lage kant. De afdeling schreef matig vertrek. Dan weet je dat de duiven niet goed zijn vertrokken op de losplaats. Uiteindelijk was de ploeg weer compleet en kunnen we bouwen naar volgende week Quiévrain.

Op Duffel hadden wij Goorbergh & Couwenberg 23 doffers en 21 duivinnen mee  Couwenberg & Goorbergh 25 doffers

 

Lees meer »
24 maart 2021

Kweek impressie 2021 vliegers

Een impressie van de jongen van de vliegduiven. 19-03-2021

De jongen groeien als kool en liggen er tevreden bij. De meeste jongen van de vliegers zijn verkocht en mogen over een paar weken naar hun nieuwe eigenaar. De ouders komen direct uit onze kweekduiven, de jongen zijn stuk voor stuk prachtige kruisingen en ligt ingeteelde duifjes.

Lees meer »
12 februari 2021

Verkoop jonge van de vliegduiven.

Keuzes maken hoort bij het leven. Zo ook in onze duivensport. Soms kunnen 2 stappen terug later 4 stappen vooruit betekenen. Wij staan voor zo'n keuze, niet gemakkelijk maar wel noodzakelijk. Met maat Paul kampt de laatste tijd met veel fysieke ongemakken waardoor een volle inzet en verzorging van de duiven regelmatig wordt beïnvloed. Velen hebben wellicht kunnen lezen dat Paul op dit moment aan bed gekluisterd is, door een acute hernia. Daarbij stond ook nog een operatie gepland aan zijn hand voor het tunnel syndroom. Buiten deze acute problemen zijn er tevens nog andere fysieke ongemakken, echter ga ik de lezers hiermee niet belasten. 

De toekomst van onze duivensport zal dus anders ingericht moeten worden. Vele gesprekken en uitwisselen van gedachten heeft ons doen besluiten om vanaf 2021 op 1 adres te gaan spelen. Om verschillende redenen is dit het adres van Paul geworden. De kwekers zullen dan naar mijn adres worden verhuisd en het vlieg gebeuren zal plaatsvinden aan de Odilia van Salmstraat. 

Aanvankelijk was de insteek om aankomend seizoen nog volledig te vliegen op mijn adres oud en jong. Echter door de laatste omstandigheden m.b.t. Paul hebben wij in goed overleg besloten om aankomend seizoen enkel de oude te spelen op de magnoliastraat. De jongen van de kwekers worden dus bij Paul gespeend en gespeeld. Wij willen overzicht gaan creëren en het dusdanig weg zetten dat het te behappen is. Ik zal in het seizoen regelmatig bij Paul in gaan springen qua verzorging en met het jonge duiven spel. Om op deze manier toch ons niveau te kunnen behouden en wellicht te verbeteren. 

Jongen van de vliegers.

Omdat wij bovenstaande hebben besloten komen dadelijk de jongen van de vliegduiven beschikbaar. De vliegduiven zijn reeds gekoppeld. Op mijn adres op 6 februari en op het adres van Paul vandaag 12 februari.

Deze jonge uit onze vliegers bieden wij te koop aan tegen schappelijke prijzen. Om de kopers de gelegenheid te geven om er evt mee te vliegen. Alle jongen zijn uit kinderen van onze kweekduiven. Met top afstamming en bewezen lijnen in 1e of 2e generatie!

Totaal aantal beschikbare jonge van de vliegers is ongeveer 50a55 jonge duiven.

De volgende prijzen gaan wij hanteren uit de vliegduiven.

Prijs per jong: 75,-

Prijs per 5 jonge: 300,-

Prijs per 10 jonge: 600,-

Bij afname van meer jonge is de prijs onderling tegemoet te komen.

Uiteraard kan er vooraf bij ons jonge worden vastgelegd. Echter dient uiteraard het bevruchting proces en de groei van de jonge afgewacht te worden. 

Voor verdere vragen kunt u uiteraard contact op nemen met Willie-Jan van de Goorbergh. 

-

 

 

Lees meer »
7 februari 2021

Vliegers gekoppeld.

De eerste week van februari is alweer een feit. De voorbereidingen en kweek met onze gevleugelde vrienden gaat gestaagd verder. Een mooie bezigheid in bare tijden waar we ons in bevinden. In deze periode van lockdown en draconische maatregen hebben we meer dan ooit plezier van onze omgang met de duiven. Gisteren 6 februari hebben we volgens planning op mijn adres de vliegers gekoppeld. Op een enkel jaarling koppeltje na was alles het zo eens. En inmiddels is alles mooi gekoppeld. Het is even wat werk en we hebben er weer wat mee te doen. Een voor een los laten en het bakvast maken van de koppels. We hebben op mijn adres een 12 tal koppels samengesteld, waarvan de jonge bij mij zullen gaan vliegen. Ook bij Paul staan er een 8 tal koppels gepland om jongen van bij mij weg te zetten, echter wachten we hier nog een weekje mee. Paul ligt helaas al 9 dagen plat op bed met een acute hernia. 

De vliegers hebben geen last van het winterse weer. De lichten zijn aan van 7uur tot 19uur en de verwarming is ingesteld op 5 graden. Heerlijk behaaglijk en goed vertoeven in het hok. 

De start van het seizoen komt in zicht. Echter kan het goed zijn dat corona wederom roet in het eten gooit. Ik denk zelf dat we weer toegewezen zijn op een start rond begin mei. Het is onmacht! Laten we hopen dat we in ieder geval een aantal mooie vluchten mogen spelen. 

Onderstaand 2 koppelingen uit het vlieghok. 

Links: De 615 x 610

Rechts: de 650 x 307

Binnenkort een totaal overzicht van de vliegkoppels. 

Lees meer »
31 januari 2021

Voorbereidingen en toekomst perspectief

We zitten inmiddels eind januari en bij de meeste van ons is het seizoen in volle gang. Op social media is volop te zien dat er rondes jongen wordt gespeend en bij een enkel komen ze zelfs al buiten voor de eerste keer. Hier is gekozen om later te beginnen. De kwekers hebben reeds hun eerste verse eitjes gelegd en van de beste koppels zijn ze verlegd. Dit later aanvangen is op eigen hok dit jaar geen probleem. Enkel bij Paul op het hok komen er jongen van de kwekers en op het hok bij mij komen enkel jongen van de beste vliegers en beloftevolle vliegduiven. Deze stap is verkozen om op de eerste plaats natuurlijk te kijken wat er in de vliegduiven zit qua kweek waarde en zo weten we tevens welke lijnen er makkelijk goed doorkweken. Tevens is het idee om na dit seizoen weer op 1 adres te gaan vliegen. En waarschijnlijk komen dan bij Paul de vliegers en bij mij de kwekers. 

Dit is een lastige overweging. Maar in meerdere facetten van belang. 

Iedereen weet dat als je het hoogste haalbare wilt dat dit inspanning en tijd kost. Het komt niet aanwaaien en op hoog niveau presteren vergt voor mens en dier inzet, regelmaat, rust en reinheid! De spreekwoordelijke cirkel moet rond zijn. 

Gaandeweg worden bepaalde dingen inzichtelijk en duidelijk. Zo ook bij ons als combinatie. 

Zo kampt Paul regelmatig met fysieke ongemakken, waardoor hij met tijden even een stapje terug moet doen in verzorging en inzet richting onze duiven. Dit is uiteraard niet fijn als je op 2 adressen speelt en een vrij uitgebreide kweekploeg bezit. Ook ikzelf kan vaak niet de inzet behalen die nodig is om continu op hoog niveau te presteren. Gezin en werk in combinatie met een zeer gedreven persoonlijkheid is vaak moeilijk te combineren. 

Om dit op te vangen willen we samen op het adres van Paul het vlieggedeelte gaan beheren. Groot voordeel is dan dat we samen onze focus kunnen leggen op 1 vliegploeg. Ook willen we dan de volledige nadruk op de dagfond gaan leggen. Qua kweekbestand gaan we tevens fors terug van + 20 koppels kweek willen we terug naar ongeveer 12 koppels. Kortom een flinke verandering maar noodzakelijk om onze accommodatie op een juiste manier en met de juiste aandacht te kunnen laten groeien tot het niveau wat wij willen bereiken. 

Gezien de vele referenties behaald met onze duiven en de prestaties die op halve kracht worden geleverd op eigen hok, kunnen we met vertrouwen de toekomst tegemoet zien. De juiste duiven voor tot prestaties zijn aanwezig nu nog de spreekwoordelijke cirkel rond krijgen.

Ondertussen zijn we met de vliegploegen in volle voorbereiding op de kweek. De vliegers worden volgend weekend gekoppeld. Ze worden dus zo gekoppeld dat ze begin aanvang seizoen met grote jongen liggen. Begin aanvang seizoen plaatsen we even met een forse kanttekening, want natuurlijk is het corona virus nog altijd niet onder controle en is het nog maar de vraag of we in april daadwerkelijk van start gaat met onze duiven. Ik denk zelf dat we wederom geduld moeten hebben, en dat het medio mei wordt dat we weer groen licht krijgen. Net als vorig seizoen worden de oude duiven dus weer verduisterd tot we weten wanneer we echt los mogen. 

Binnenkort een leuke update van de vliegploeg. Met een overzicht van de vliegkoppels waar wij jongen van kweken.

Fijne zondag!

Groetjes 

Combinatie Goorbergh & Couwenberg

Lees meer »
18 januari 2021

Koppelingen kweek 2021

Koppels kweekseizoen 2021 Comb Goorbergh & Couwenberg

Het kweek seizoen is weer van start.

Zondag 10 januari zijn de kwekers samen gezet. 

Onderstaand vind u de proforma kweekkoppels van 2021. 

Lees meer »
30 december 2020

Gelukkig en vooral gezond 2021

Morgen mogen we weer een jaar afsluiten. Een jaar waar vele van ons erg slechte herinneringen aan hebben. Het ontvallen van een dierbare of op gebied van werk zware tegenslagen. 2020 was voor ons vele helaas een jaar om snel te vergeten. We moeten sterk blijven, en gelukkig hebben we onze gevleugelde vrienden die ons vertier geven in deze saaie en donkere uitzichtloze dagen. 

Maar zoals het bekende spreekwoord geld. Na regen komt altijd zonneschijn! En alle hoop is gevestigd op een stabiel en herstel jaar 2021..!

Begin 2021 gaan we in huize Goorbergh Couwenberg beginnen met de kweek. Nieuw leven en nieuwe hoop op een topper in wording. En uiteraard kruipen we weer stilaan richting een nieuw seizoen waar we erg veel zin in hebben. 

Namens deze weg wensen wij iedereen veel geluk en gezondheid toe in 2021. Geniet van uw dierbare en onze duiven. En droom van een succesvol seizoen.

 

Groetjes,

Willie-Jan en Paul 

Lees meer »
21 december 2020

Kleinzoon "New Eva" 12e duifkampioen Nat dagfond spiegel

Wederom een hoge klassering met dit keer de 19-004 van Gerrit Jan Beens.

Deze jaarling doffer klasseert zich als 12e beste duif in de nationale dagfondspiegel van 2020. En is aan vaders kant een Goorbergh Couwenberg duif. Gekweekt uit een zoon van onze "New Eva"

Deze doffer werd tevens 2e duifkampioen dagfond van afdeling 8. 

 

Lees meer »
15 december 2020

Bon Nationale Dagfond spiegel

Ook de laatste bon die wij dit jaar hebben geschonken staat inmiddels online. Deze bon is te vinden in de veiling van de Dagfond spiegel part 2.

Voor deze gelegenheid zullen wij uiteraard de koper goed bedienen en mag de koper van de bon in overleg iets moois uit de kwekers vast leggen voor 2021.

Voor de geinteresseerde sla u slag op deze laatste bon...!

gps-auctions.com

Lees meer »
10 december 2020

GPS Champions veiling 13 December

Zondag 13 december start de thema veiling van GPS Champions.

Voor deze veiling hebben wij 2 jongen beschikbaar gesteld. 

1 duivin uit "Zeus" X "Suus"

1 doffer uit "Zeus" X "Mary Ann"

Dit zijn de laatste jongen die te koop komen voor dit jaar.

Heeft u vragen omtrent deze 2 jongen neem dan gerust contact op met een van ons of stuur even een mailtje.

Onderstaand de stambomen en foto's. Met wat aanvullende info.

gps-auctions.com

 

Lees meer »
9 december 2020

Bon GPS Auctions Jeugd Brabant 2000

De jeugd heeft de toekomst! Daarom steunen wij het fantastische initiatief van de jeugdcommissie. Zei hebben een prachtige bonnen verkoop op poten weten te zetten. Met nationale en internationale top bonnen. Ook van ons staat er een bon bij en kunt u vinden onder bon nummer 102.

De bon is goed voor een jonge duif in overleg van onze kwekers. En degene die bij ons wel bekend zijn weten dat wij altijd iets moois schenken. 

Dit is tevens de op 1 na laatste bon. Hierna komt er nog 1 bon in de veiling van de nationale dagfondspiegel.

gps-auctions.com 

 

Lees meer »
3 december 2020

Casa "86" Co Winner 1e Nat kampioenschap Stefaan Lambrechts

Één mooie afsluiter en kers op de taart van een referentie uit Simba zoon "Casanova" x "Suus" Eigenaar. Henk Simonsz

Vader van "Casa 86" 3e Nat asduif K.B.D.B En Co winnaar 1e nat kampioenschap GHF jonge duiven bij Stefaan Lambrechts België.

Wij zijn blij met ons aandeel hierin!

En feliciteren Henk met zijn topper Simba. En Stefaan met deze prachtige titel.

 

Lees meer »
18 november 2020

Bon op GPS auctions

Vanaf 17 November staat er op GPS auctions een bon van ons te koop. De bon is goed voor een jong in overleg uit het kweekhok. Uiteraard zullen wij de koper weer met iets moois naar huis sturen. Zoals een ieder dat van ons gewend is.

Voor de desbetreffende bon kunt u kijken op

www.gps-auctions.com

In de veiling van Pv Deuteren.

Lees meer »
15 november 2020

Basis lijn "Suus"

Als je in 2015 de start maakt met de jonge duiven, dan is het altijd hopen dat je goed begint. Niet onbelangrijk is dan dat je duiven bijhaalt die geschikt zijn en waar je mee voor de dag kunt komen. Of dit lukt is altijd afwachten en veel kweken en testen. Mijn eerste 2 duiven die werden aangeschaft waren "Suus" en "New Eva" beide uitgegroeid tot 2 kanjers van kweek duivinnen. Beide zijn moeder en grootmoeder van meerdere top 10 NPO noteringen en vroege provinciale duiven. 

"Suus" groeide de afgelopen jaren uit tot onze absolute nr 1 stamduivin! Al direct de eerste jonge waren van hoog niveau zoals een "Miss Unbelievable" die als jong 7e NPO en 11e Nat won op Gien. Het jaar erop deed ze er nog een schepje bovenop en won op haar allereerste dagfond vlucht vanuit Issoudun de 1e NPO met 1160 meter per minuut. 

Dat dit geen eenmalig kweek resultaat was bleek al vrij snel. Want ook haar nest broer "Bjorn" wist zich steeds van voren te melden en werd oa 5e asduif. De jaren erna werden er nog veel meer toppers geboren uit "Suus" . De match met de "Hulk" was een voltreffer. Meeredere teletekst noteringen plus een geweldige na-kweek zijn er uit de koppeling "Hulk" x "Suus" voortgekomen. De "Hulk" was te leen van Henri vd Berg. Waar tevens "Suus" en "New Eva" ook werden aangeschaft. "New Eva" is de volle nest zus van de "Hulk".

Anno 2020 zitten inmiddels 7 kinderen van deze koppeling op de kweek. Al deze kinderen hebben of top gevlogen of top gekweekt tot op heden. 

Een aantal top kinderen zijn:

"Miss Unbelievable" 1e NPO Issoudun 7e NPO Gien

"Mr Unbelievable" 9e NPO Limoges 

"Thor" vader van oa: 5e NPO La Souterraine 

"Medusa" moeder van oa: 10e NPO Issoudun 

Niet alleen op eigen hok is de "Suus" en waardevolle lijn. Ook op andere hokken in Nederland en Belgie worden er top uitslagen behaald met nazaten van deze super duivin.

 

Lees meer »
10 november 2020

Verkoop Duivennet

Veiling Duivennet. Start 23 november

Ook dit jaar zullen wij weer een veiling houden op Duivennet. In deze veiling een streng geselecteerde collectie jonge uit het hart van ons kweekhok. Gericht op onze nr 1 lijn "Suus" gekruisd met het beste wat wij hebben zitten.

Een tipje van de sluier! Ook zal er een jong te koop komen uit Casanova x Suus. En tevens prachtige inteelt koppelingen ideaal voor de kweek.

T.z.t zullen wij ook via Facebook weer wat filmpjes maken van de jonge en uiteraard is het altijd mogelijk om te komen kijken op afspraak.

 

Nog vragen na aanleiding van de veiling?

Neem dan gerust contact op!

Lees meer »